0 0
Pavlova met banaan en noten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 Eieren
300 gr Suiker
1 el Maïzena
175 gr Hazelnoten
1 toefje Slagroom
1 Banaan

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Pavlova met banaan en noten

Dat wordt smullen: pavlova met banaan en noten

Cuisine:

Hmm, dat wordt smullen! Dit keer op het menu staat een pavlova met banaan en noten. Dankzij de banaan wordt de pavlova een zoet dessert.

  • 160 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Hmm, dat wordt smullen! Dit keer op het menu staat een pavlova met banaan en noten. Dankzij de banaan wordt de pavlova een zoet dessert. Het vergt wat voorbereidingswerk, maar dat is het dubbel en dwars waard. Dit dessert is ook heerlijk met een bolletje slagroomijs en wat chocoladesaus.

Steps

1
Done

Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie. Laat de hazelnoten na twee minuten afkoelen.

2
Done

Houd een handje hazelnoten achter en doe de rest in de blender of keukenmachine, zodat er gemalen hazelnoten ontstaan.

3
Done

Verwarm de oven voor op 140 graden.

4
Done

Scheid het eigeel met de eiwitten. Zorg ervoor dat de eiwitten terechtkomen in een vetvrije beslagkom.

5
Done

Klop de eiwitten met een mixer stijf en voeg in gedeeltes de suiker toe. Klop door totdat het eiwit pieken vormt. Voeg de maïzena toe en spatel dit goed door.

6
Done

Voeg vervolgens de fijngemalen hazelnoten door de eiwitten.

7
Done

Schep het mengsel van de eiwitten op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.

8
Done

Zet de pavlova in het midden van de oven en laat het bakken gedurende anderhalf uur. De pavlova moet stevig worden, maar niet bruin.

9
Done

Zet de oven uit en zorg ervoor dat de pavlova afkoelt. Zet de oven op een kier, maar laat de pavlova nog even rusten in de oven voor ongeveer een uur.

10
Done

Haal de pavlova uit de oven en snijd de banaan in plakjes. Deze plakjes leg je vervolgens op de pavlova.

11
Done

Spuit wat slagroom op de banaan en bestrooi de rest van de hazelnoten op de pavlova.

12
Done

Eventueel kun je nog wat chocoladesaus op de pavlova gieten. Genieten maar!

Onlino

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pavlovataart
next
Pavlova met fruit en chocolade
previous
Pavlovataart
next
Pavlova met fruit en chocolade

Add Your Comment