Pavlova met mascarpone en fruit

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 Eieren
150 gr Suiker
1 tl Maïzena
2 doosjes Diepvriesfruit met rood fruit
200 ml Slagroom
1 snufje Poedersuiker
200 gr Mascarpone

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Pavlova met mascarpone en fruit

Pavlova met een frisse twist van mascarpone en fruit

Features:
  • Vegatarisch
Cuisine:

Wanneer je al vaker pavlova hebt gemaakt, bestaat de kans dat je eens een twist wil geven aan de pavlova. Wat dacht je van pavlova met mascarpone en fruit?

  • 110 min
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Wanneer je al vaker pavlova hebt gemaakt, bestaat de kans dat je eens een twist wil geven aan de pavlova. Wat dacht je van pavlova met mascarpone en fruit? Dankzij het fruit zal de pavlova fris smaken en met de mascarpone zul je genieten van een heerlijk romige bite. Dit dessert zal dus jouw smaakpapillen doen overdonderen: fris, romig, crunchy én zacht vanbinnen!

Steps

1
Done

Verwarm allereerst de oven voor op 130 graden.

2
Done

Splits de eierdooiers van de eiwitten en zorg ervoor dat de eiwitten terechtkomen in een vetvrije beslagkom.

3
Done

Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker en maïzena toe.

4
Done

De eiwitten zijn stijf genoeg wanneer het pieken vormt.

5
Done

Voeg het diepvriesfruit toe aan de eiwitten en spatel dit door elkaar heen. Laat een handje diepvriesfruit achter voor de topping.

6
Done

Vervolgens schep je de pavlova op een met bakpapier beklede bakplaat.

7
Done

Druk met een lepel de pavlova iets aan, zodat er een kuil ontstaat.

8
Done

Leg de pavlova in de oven en bak dit gedurende anderhalf tot twee uur op een temperatuur van 100 graden.

9
Done

Schep vervolgens de slagroom in een schaaltje en voeg hieraan de poedersuiker toe. Klop dit mengsel stijf.

10
Done

Voeg de mascarpone toe aan het slagroommengsel en mix dit nog goed door op de laagste stand van de mixer.

11
Done

Laat de pavlova na de baktijd nog even in de oven staan met de ovendeur op een kier.

12
Done

Haal de pavlova uit de oven en laat het helemaal afkoelen.

13
Done

Vul de pavlova met het slagroommengsel en leg er wat rood fruit bovenop.

14
Done

Strooi wat poedersuiker over de pavlova en jouw pavlova is gereed om te serveren.

Onlino

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
Onlino

Great recipe, I baked it for my family, they loved it. Months a ancient in the applications being so fantastic a when showed few dishonourable we not if they over economics

next
Frisse pavlova met yoghurt
next
Frisse pavlova met yoghurt

Add Your Comment