Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 Eieren
1,5 tl Maïzena
22,5 gr Suiker
330 gr Suiker
375 ml Slagroom
1 handje Rood fruit
1 vleugje Poedersuiker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]
Pavlovataart

Pavlovataart

Pavlova in de vorm van een taart

Kun jij de kleine pavlova-toefjes niet weerstaan en zijn die binnen no time op? Dan kun je misschien een pavlovataart maken.

  • 110 min
  • Serves 9
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Kun jij de kleine pavlova-toefjes niet weerstaan en zijn die binnen no time op? Dan kun je misschien een pavlovataart maken. Zoals de naam al zegt, wordt de pavlova gemaakt in de vorm van een taart. Zo kun jij nóg langer genieten van dit heerlijke dessert. De pavlovataart is eenvoudig te maken, maar vergt wel wat tijd. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je te werk moet gaan.

Steps

1
Done

Verwarm allereerst de oven voor op 130 graden.

2
Done

Splits de eierdooiers van de eiwitten. Zorg ervoor dat de eiwitten terechtkomen in een vetvrije beslagkom.

3
Done

Voeg aan de eiwitten ook de maïzena en suiker toe en klop dit goedje vervolgens stijf.

4
Done

Pak een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de eiwitten in de vorm van een cirkel op de bakplaat. Je kunt hiervoor eventueel een bord gebruiken om een cirkel mee te kunnen overtrekken.

5
Done

Druk de cirkel iets aan met een lepel, zodat er kuiltjes ontstaan. Leg vervolgens de bakplaat met cirkel in de oven en bak dit gedurende tien minuten.

6
Done

Verlaag na tien minuten de temperatuur van 130 graden naar 110 graden. Laat de cirkel nog 90 minuten bakken in de oven.

7
Done

Na 90 minuten zet je de oven uit, maar laat je de cirkel nog twintig minuten in de oven zitten met de ovendeur gesloten.

8
Done

Na twintig minuten zet je de ovendeur open op een kiertje. Laat nog steeds de cirkel zitten in de oven.

9
Done

Klop de slagroom stijf.

10
Done

Haal de cirkel uit de oven en zorg ervoor dat de cirkel volledig is afgekoeld.

11
Done

Verdeel de slagroom over de cirkel en top dit af met wat rood fruit. Maak de pavlova af met een vleugje poedersuiker en klaar is Kees!

Onlino

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Frisse pavlova met yoghurt
next
Pavlova met banaan en noten
previous
Frisse pavlova met yoghurt
next
Pavlova met banaan en noten

Add Your Comment