Ingrediënten
-
3 Eieren
-
2 tl Maïzena
-
200 gr Griekse yoghurt
-
150 gr Suiker
-
1 vleugje Vanille
-
1 Limoen
-
1 doosje Diepvriesfruit met rood fruit
-
1 snufje Poedersuiker
-
1 Spuitzak
Omschrijving
Geef de klassieke pavlova een twist met wat yoghurt. In plaats van slagroom wordt de Griekse yoghurt gebruikt, waardoor je een fris dessert voorgeschoteld krijgt. Je kunt ook wat rood fruit toevoegen, voor nog meer smaak. Heerlijk voor de zomerse dagen! Heb jij ‘m al geprobeerd? Hieronder zullen wij stap voor stap uitleggen hoe je deze pavlova met Griekse yoghurt in elkaar kunt flansen.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm allereerst de oven voor op 130 graden. |
2
Klaar
|
Splits de eierdooiers met de eiwitten en zorg ervoor dat de eiwitten terechtkomen in een vetvrije beslagkom. |
3
Klaar
|
Klop de eiwitten stijf en voeg gedurende het kloppen telkens wat suiker toe. De eiwitten zijn stijf genoeg wanneer het pieken begint te vormen. |
4
Klaar
|
Voeg de maïzena toe aan de eiwitten. |
5
Klaar
|
Schep het geklopte eiwit in een spuitzak en knip hier een hoek van af. Pak een met bakpapier beklede bakplaat en spuit hier vier tot zes toefjes eiwit op, totdat er bolletjes ontstaan. Je kunt in plaats van een spuitzak ook de eiwitten met een lepel op de bakplaat aanbrengen, maar dan worden de pavlova’s minder mooi van vorm. |
6
Klaar
|
Leg de pavlova-toefjes in de oven en bak dit gedurende twee en een half uur op 120 graden. |
7
Klaar
|
Na de baktijd laat je de pavlova’s alsnog in de oven staan, zodat ze kunnen afkoelen. Zet de ovendeur op een kleine kier |
8
Klaar
|
Rasp de schil van de limoen. |
9
Klaar
|
Schep de Griekse yoghurt in een schaaltje en voeg hieraan de vanille en geraspte limoenschil toe. |
10
Klaar
|
Snijd de bovenkant van de pavlova-toefjes eraf. Dit is het moment om alvast te kunnen smikkelen van de pavlova ;). De bovenkant gebruik je namelijk niet meer. |
11
Klaar
|
Vervolgens schep je het mengsel van de Griekse yoghurt op de pavlova’s en dit top je af met het rode fruit. |
12
Klaar
|
Om de pavlova’s compleet te maken, strooi je er wat poedersuiker over. |