Frisse pavlova met yoghurt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas porties aan
3 Eieren
2 tl Maïzena
200 gr Griekse yoghurt
150 gr Suiker
1 vleugje Vanille
1 Limoen
1 doosje Diepvriesfruit met rood fruit
1 snufje Poedersuiker
1 Spuitzak

Onthoud dit recept


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/pavlova/pavlova.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/pavlova/pavlova.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/pavlova/pavlova.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/pavlova/pavlova.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Frisse pavlova met yoghurt

Geef de klassieke pavlova een twist met wat yoghurt

Cuisine:

Heerlijk voor de zomerse dagen: een frisse pavlova met yoghurt

  • 160 min
  • Porties 4
  • Medium

Ingrediënten

Omschrijving

Delen

Geef de klassieke pavlova een twist met wat yoghurt. In plaats van slagroom wordt de Griekse yoghurt gebruikt, waardoor je een fris dessert voorgeschoteld krijgt. Je kunt ook wat rood fruit toevoegen, voor nog meer smaak. Heerlijk voor de zomerse dagen! Heb jij ‘m al geprobeerd? Hieronder zullen wij stap voor stap uitleggen hoe je deze pavlova met Griekse yoghurt in elkaar kunt flansen.

Stappen

1
Klaar

Verwarm allereerst de oven voor op 130 graden.

2
Klaar

Splits de eierdooiers met de eiwitten en zorg ervoor dat de eiwitten terechtkomen in een vetvrije beslagkom.

3
Klaar

Klop de eiwitten stijf en voeg gedurende het kloppen telkens wat suiker toe. De eiwitten zijn stijf genoeg wanneer het pieken begint te vormen.

4
Klaar

Voeg de maïzena toe aan de eiwitten.

5
Klaar

Schep het geklopte eiwit in een spuitzak en knip hier een hoek van af. Pak een met bakpapier beklede bakplaat en spuit hier vier tot zes toefjes eiwit op, totdat er bolletjes ontstaan. Je kunt in plaats van een spuitzak ook de eiwitten met een lepel op de bakplaat aanbrengen, maar dan worden de pavlova’s minder mooi van vorm.

6
Klaar

Leg de pavlova-toefjes in de oven en bak dit gedurende twee en een half uur op 120 graden.

7
Klaar

Na de baktijd laat je de pavlova’s alsnog in de oven staan, zodat ze kunnen afkoelen. Zet de ovendeur op een kleine kier

8
Klaar

Rasp de schil van de limoen.

9
Klaar

Schep de Griekse yoghurt in een schaaltje en voeg hieraan de vanille en geraspte limoenschil toe.

10
Klaar

Snijd de bovenkant van de pavlova-toefjes eraf. Dit is het moment om alvast te kunnen smikkelen van de pavlova ;). De bovenkant gebruik je namelijk niet meer.

11
Klaar

Vervolgens schep je het mengsel van de Griekse yoghurt op de pavlova’s en dit top je af met het rode fruit.

12
Klaar

Om de pavlova’s compleet te maken, strooi je er wat poedersuiker over.

Onlino

Recipe Reviews

Er zijn nog geen reviews, schrijf hieronder een review
Vorige
Pavlova met mascarpone en fruit
Volgende
Pavlovataart
Vorige
Pavlova met mascarpone en fruit
Volgende
Pavlovataart

Voeg reactie toe