Ingrediënten
-
4 Eieren
-
150 gr Suiker
-
2 tl Maïzena
-
Halve tl Vanille
-
1 el Citroensap
-
200 gr Chocoladesaus
-
225 gr Frambozen
-
150 gr Bramen
-
1 snufje Poedersuiker
Omschrijving
Een dessert om je vingers bij af te likken. Een feestje op tafel creëer je met de pavlova met dubbele chocolade. Vooral voor de echte choco-fans is dit dessert hemels! Met een aantal handige tactieken heb jij binnen een handomdraai de pavlova in de oven zitten. Na twee uur is het smullen geblazen!
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 150 graden. |
2
Klaar
|
Splits de vier eieren. De eiwitten laat je vallen in een vetvrije beslagkom. De eidooiers worden niet gebruikt. |
3
Klaar
|
Klop de eiwitten stijf met een mixer. Voeg de suiker in gedeeltes toe en klop zo lang totdat de eiwitten pieken vormen. |
4
Klaar
|
Voeg vervolgens de maïzena, het vanille-extract, het citroensap en een snufje zout door de eiwitten. Roer dit met een spatel door. |
5
Klaar
|
Pak een bakplaat en leg hier bakpapier op. Schep het geklopte eiwit leeg op de bakplaat en bak de pavlova voor ongeveer een uur lang. |
6
Klaar
|
Zet de oven na een uur uit en laat de pavlova nog een uur rusten in de oven. Haal vervolgens de pavlova na een uur uit de oven en laat de meringue afkoelen. |
7
Klaar
|
Leg de pavlova op een bord en schenk de chocoladesaus erop. Leg de frambozen en bramen erop en sprenkel wat poedersuiker op de pavlova. |