Ingrediënten
-
6 Eieren
-
1,5 tl Maïzena
-
22,5 gr Suiker
-
330 gr Suiker
-
375 ml Slagroom
-
1 handje Rood fruit
-
1 vleugje Poedersuiker
Omschrijving
Kun jij de kleine pavlova-toefjes niet weerstaan en zijn die binnen no time op? Dan kun je misschien een pavlovataart maken. Zoals de naam al zegt, wordt de pavlova gemaakt in de vorm van een taart. Zo kun jij nóg langer genieten van dit heerlijke dessert. De pavlovataart is eenvoudig te maken, maar vergt wel wat tijd. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je te werk moet gaan.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm allereerst de oven voor op 130 graden. |
2
Klaar
|
Splits de eierdooiers van de eiwitten. Zorg ervoor dat de eiwitten terechtkomen in een vetvrije beslagkom. |
3
Klaar
|
Voeg aan de eiwitten ook de maïzena en suiker toe en klop dit goedje vervolgens stijf. |
4
Klaar
|
Pak een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de eiwitten in de vorm van een cirkel op de bakplaat. Je kunt hiervoor eventueel een bord gebruiken om een cirkel mee te kunnen overtrekken. |
5
Klaar
|
Druk de cirkel iets aan met een lepel, zodat er kuiltjes ontstaan. Leg vervolgens de bakplaat met cirkel in de oven en bak dit gedurende tien minuten. |
6
Klaar
|
Verlaag na tien minuten de temperatuur van 130 graden naar 110 graden. Laat de cirkel nog 90 minuten bakken in de oven. |
7
Klaar
|
Na 90 minuten zet je de oven uit, maar laat je de cirkel nog twintig minuten in de oven zitten met de ovendeur gesloten. |
8
Klaar
|
Na twintig minuten zet je de ovendeur open op een kiertje. Laat nog steeds de cirkel zitten in de oven. |
9
Klaar
|
Klop de slagroom stijf. |
10
Klaar
|
Haal de cirkel uit de oven en zorg ervoor dat de cirkel volledig is afgekoeld. |
11
Klaar
|
Verdeel de slagroom over de cirkel en top dit af met wat rood fruit. Maak de pavlova af met een vleugje poedersuiker en klaar is Kees! |