Ingrediënten
-
3 Eiwitten
-
150 gr Suiker
-
1 tl Citroensap
-
2 tl Maïzena
Omschrijving
Pavlova hoeft niet ingewikkeld te zijn. Binnen een paar minuten heb je dit chique dessert op tafel. Je kunt er ook voor kiezen om de pavlova in gedeeltes te maken, waardoor je het toetje alleen nog maar in elkaar hoeft te zetten. Ideaal als je een etentje organiseert of als je vrienden over de vloer komen. Er bestaan talloze varianten op de pavlova, maar dat kan natuurlijk alleen als je de klassieke pavlova hebt gemaakt.
Stappen
1
Klaar
|
Pak een beslagkom tevoorschijn en zorg ervoor dat deze vetvrij is. |
2
Klaar
|
Klop hierin de eiwitten inclusief suiker, citroensap en maïzena stijf. |
3
Klaar
|
Pak een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. |
4
Klaar
|
Verdeel het geklopte eiwit over acht gelijke hoopjes. Met een lepel kun je eenvoudig ronde vormpjes maken en maak ook een klein kuiltje in het midden van de hoopjes. |
5
Klaar
|
Bak de pavlova’s gedurende anderhalf tot twee uur op 100 graden. |
6
Klaar
|
Als de pavlova’s klaar zijn, kun je ‘m gaan vullen met vullingen naar keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor mascarponeroom met frambozenjam en fruit en chocolade. Eindeloze variaties zijn mogelijk bij pavlova! |