0 0
Pavlova met banaan en noten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas porties aan
6 Eieren
300 gr Suiker
1 el Maïzena
175 gr Hazelnoten
1 toefje Slagroom
1 Banaan

Onthoud dit recept


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/pavlova/pavlova.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/pavlova/pavlova.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/pavlova/pavlova.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/pavlova/pavlova.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pavlova met banaan en noten

Dat wordt smullen: pavlova met banaan en noten

Cuisine:

Hmm, dat wordt smullen! Dit keer op het menu staat een pavlova met banaan en noten. Dankzij de banaan wordt de pavlova een zoet dessert.

  • 160 min
  • Porties 4
  • Medium

Ingrediënten

Omschrijving

Delen

Hmm, dat wordt smullen! Dit keer op het menu staat een pavlova met banaan en noten. Dankzij de banaan wordt de pavlova een zoet dessert. Het vergt wat voorbereidingswerk, maar dat is het dubbel en dwars waard. Dit dessert is ook heerlijk met een bolletje slagroomijs en wat chocoladesaus.

Stappen

1
Klaar

Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie. Laat de hazelnoten na twee minuten afkoelen.

2
Klaar

Houd een handje hazelnoten achter en doe de rest in de blender of keukenmachine, zodat er gemalen hazelnoten ontstaan.

3
Klaar

Verwarm de oven voor op 140 graden.

4
Klaar

Scheid het eigeel met de eiwitten. Zorg ervoor dat de eiwitten terechtkomen in een vetvrije beslagkom.

5
Klaar

Klop de eiwitten met een mixer stijf en voeg in gedeeltes de suiker toe. Klop door totdat het eiwit pieken vormt. Voeg de maïzena toe en spatel dit goed door.

6
Klaar

Voeg vervolgens de fijngemalen hazelnoten door de eiwitten.

7
Klaar

Schep het mengsel van de eiwitten op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.

8
Klaar

Zet de pavlova in het midden van de oven en laat het bakken gedurende anderhalf uur. De pavlova moet stevig worden, maar niet bruin.

9
Klaar

Zet de oven uit en zorg ervoor dat de pavlova afkoelt. Zet de oven op een kier, maar laat de pavlova nog even rusten in de oven voor ongeveer een uur.

10
Klaar

Haal de pavlova uit de oven en snijd de banaan in plakjes. Deze plakjes leg je vervolgens op de pavlova.

11
Klaar

Spuit wat slagroom op de banaan en bestrooi de rest van de hazelnoten op de pavlova.

12
Klaar

Eventueel kun je nog wat chocoladesaus op de pavlova gieten. Genieten maar!

Onlino

Recipe Reviews

Er zijn nog geen reviews, schrijf hieronder een review
Vorige
Pavlovataart
Volgende
Pavlova met fruit en chocolade
Vorige
Pavlovataart
Volgende
Pavlova met fruit en chocolade

Voeg reactie toe