Ingrediënten
-
6 Eieren
-
300 gr Suiker
-
1 el Maïzena
-
175 gr Hazelnoten
-
1 toefje Slagroom
-
1 Banaan
Omschrijving
Hmm, dat wordt smullen! Dit keer op het menu staat een pavlova met banaan en noten. Dankzij de banaan wordt de pavlova een zoet dessert. Het vergt wat voorbereidingswerk, maar dat is het dubbel en dwars waard. Dit dessert is ook heerlijk met een bolletje slagroomijs en wat chocoladesaus.
Stappen
1
Klaar
|
Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie. Laat de hazelnoten na twee minuten afkoelen. |
2
Klaar
|
Houd een handje hazelnoten achter en doe de rest in de blender of keukenmachine, zodat er gemalen hazelnoten ontstaan. |
3
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 140 graden. |
4
Klaar
|
Scheid het eigeel met de eiwitten. Zorg ervoor dat de eiwitten terechtkomen in een vetvrije beslagkom. |
5
Klaar
|
Klop de eiwitten met een mixer stijf en voeg in gedeeltes de suiker toe. Klop door totdat het eiwit pieken vormt. Voeg de maïzena toe en spatel dit goed door. |
6
Klaar
|
Voeg vervolgens de fijngemalen hazelnoten door de eiwitten. |
7
Klaar
|
Schep het mengsel van de eiwitten op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. |
8
Klaar
|
Zet de pavlova in het midden van de oven en laat het bakken gedurende anderhalf uur. De pavlova moet stevig worden, maar niet bruin. |
9
Klaar
|
Zet de oven uit en zorg ervoor dat de pavlova afkoelt. Zet de oven op een kier, maar laat de pavlova nog even rusten in de oven voor ongeveer een uur. |
10
Klaar
|
Haal de pavlova uit de oven en snijd de banaan in plakjes. Deze plakjes leg je vervolgens op de pavlova. |
11
Klaar
|
Spuit wat slagroom op de banaan en bestrooi de rest van de hazelnoten op de pavlova. |
12
Klaar
|
Eventueel kun je nog wat chocoladesaus op de pavlova gieten. Genieten maar! |