Ingrediënten
-
3 Eieren
-
150 gr Suiker
-
1 tl Maïzena
-
2 doosjes Diepvriesfruit met rood fruit
-
200 ml Slagroom
-
1 snufje Poedersuiker
-
200 gr Mascarpone
Omschrijving
Wanneer je al vaker pavlova hebt gemaakt, bestaat de kans dat je eens een twist wil geven aan de pavlova. Wat dacht je van pavlova met mascarpone en fruit? Dankzij het fruit zal de pavlova fris smaken en met de mascarpone zul je genieten van een heerlijk romige bite. Dit dessert zal dus jouw smaakpapillen doen overdonderen: fris, romig, crunchy én zacht vanbinnen!
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm allereerst de oven voor op 130 graden. |
2
Klaar
|
Splits de eierdooiers van de eiwitten en zorg ervoor dat de eiwitten terechtkomen in een vetvrije beslagkom. |
3
Klaar
|
Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker en maïzena toe. |
4
Klaar
|
De eiwitten zijn stijf genoeg wanneer het pieken vormt. |
5
Klaar
|
Voeg het diepvriesfruit toe aan de eiwitten en spatel dit door elkaar heen. Laat een handje diepvriesfruit achter voor de topping. |
6
Klaar
|
Vervolgens schep je de pavlova op een met bakpapier beklede bakplaat. |
7
Klaar
|
Druk met een lepel de pavlova iets aan, zodat er een kuil ontstaat. |
8
Klaar
|
Leg de pavlova in de oven en bak dit gedurende anderhalf tot twee uur op een temperatuur van 100 graden. |
9
Klaar
|
Schep vervolgens de slagroom in een schaaltje en voeg hieraan de poedersuiker toe. Klop dit mengsel stijf. |
10
Klaar
|
Voeg de mascarpone toe aan het slagroommengsel en mix dit nog goed door op de laagste stand van de mixer. |
11
Klaar
|
Laat de pavlova na de baktijd nog even in de oven staan met de ovendeur op een kier. |
12
Klaar
|
Haal de pavlova uit de oven en laat het helemaal afkoelen. |
13
Klaar
|
Vul de pavlova met het slagroommengsel en leg er wat rood fruit bovenop. |
14
Klaar
|
Strooi wat poedersuiker over de pavlova en jouw pavlova is gereed om te serveren. |